I Asien vet man hur man lagar mat, det är den här underbara rätten bevis på med sina typiska knapriga grönsaker och läckra kryddning.
Instruktioner
- Skär bort rotfästet på pak choyen och skölj den väl. Skär bladen i 2 cm breda strimlor. Skölj och ansa zucchinin och paprikan och skär dem i bitar.
- Ansa minimajsen och skölj den under rinnande kallt vatten. Låt rinna av. Skala löken och vitlöken. Skär löken i tärningar och hacka vitlöken fint. Skala och hacka ingefäran fint.
- Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna eller wok. Lägg i löken och fräs ½-1 minut, tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och ingefära. Lägg i grönsakerna och fräs 3 minuter under omrörning.
- Häll över soja och 1 dl vatten. Tillsätt socker och sambal oelek och smaka av med lite soja (försiktigt eftersom att sojan kan vara mycket salt). Lägg på locket och låt sjuda 5-10 minuter.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och låt dem svalna lätt. Stöt röna tillsammans med 1 krm salt i en mortel eller mal i en kryddkvarn. Hacka korianderbladen fint.
- Smaka av grönsakerna med salt, ytterligare soja och sambal oelek. Strö över sesamfrön och koriander och servera.
Publicerat den
20 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar