Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk grönsakspanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Asien vet man hur man lagar mat, det är den här underbara rätten bevis på med sina typiska knapriga grönsaker och läckra kryddning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort rotfästet på pak choyen och skölj den väl. Skär bladen i 2 cm breda strimlor. Skölj och ansa zucchinin och paprikan och skär dem i bitar.
  2. Ansa minimajsen och skölj den under rinnande kallt vatten. Låt rinna av. Skala löken och vitlöken. Skär löken i tärningar och hacka vitlöken fint. Skala och hacka ingefäran fint.
  3. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna eller wok. Lägg i löken och fräs ½-1 minut, tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och ingefära. Lägg i grönsakerna och fräs 3 minuter under omrörning.
  4. Häll över soja och 1 dl vatten. Tillsätt socker och sambal oelek och smaka av med lite soja (försiktigt eftersom att sojan kan vara mycket salt). Lägg på locket och låt sjuda 5-10 minuter.
  5. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna och låt dem svalna lätt. Stöt röna tillsammans med 1 krm salt i en mortel eller mal i en kryddkvarn. Hacka korianderbladen fint.
  6. Smaka av grönsakerna med salt, ytterligare soja och sambal oelek. Strö över sesamfrön och koriander och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.