Saftigt kalkonkött och fräscha grönsaker som snabbt steks i woken - det asiatiska köket ger oss massor av idéer och möjligheter.
Instruktioner
- Skär köttet i en halv cm breda strimlor. Ansa och skölj vitlöken och skär den i tunna ringar.
- Ansa och skölj sockerärterna. Skölj sojaböngroddarna och låt dem rinna av. Ansa, skölj och hacka persiljan fint. Låt minimajsen rinna av.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sockerärterna och låt dem sjuda i 2 minuter. Spola dem under kallt, rinnande vatten och låt dem rinna av.
- Hetta upp oljan i en wok eller i en stor stekpanna. Bryn köttet kraftigt runt om under omrörning. Ta upp köttet och ställ det åt sidan.
- Lägg ner grönsakerna och bryn dem under omrörning i 2 minuter. Häll över buljongen. Tillsätt köttet och sjud upp. Låt sjuda ca 2 minuter tills köttet inte längre är rosa. Smaka av med soja, salt och peppar. Strö över persilja och serverea genast.
Publicerat den
25 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar