Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk kalkonwok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftigt kalkonkött och fräscha grönsaker som snabbt steks i woken - det asiatiska köket ger oss massor av idéer och möjligheter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i en halv cm breda strimlor. Ansa och skölj vitlöken och skär den i tunna ringar.
  2. Ansa och skölj sockerärterna. Skölj sojaböngroddarna och låt dem rinna av. Ansa, skölj och hacka persiljan fint. Låt minimajsen rinna av.
  3. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i sockerärterna och låt dem sjuda i 2 minuter. Spola dem under kallt, rinnande vatten och låt dem rinna av.
  4. Hetta upp oljan i en wok eller i en stor stekpanna. Bryn köttet kraftigt runt om under omrörning. Ta upp köttet och ställ det åt sidan.
  5. Lägg ner grönsakerna och bryn dem under omrörning i 2 minuter. Häll över buljongen. Tillsätt köttet och sjud upp. Låt sjuda ca 2 minuter tills köttet inte längre är rosa. Smaka av med soja, salt och peppar. Strö över persilja och serverea genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.