Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatiska kräftor med ingefära, citrongräs och pepparrot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den japanska pepparroten wasabi är egentligen inte alls släkt med den pepparrot som vi vanligtvis äter här i Sverige. Den härstammar emellertid också från Asien, närmare bestämt södra Ryssland. Här får den sällskap av andra asiatiska smaker, som ingefära och citrongräs. En härlig smakresa för kräftorna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär citrongräset i mindre bitar och skär citronen i skivor. Skär pepparn på längden och skrapa bort fröna med hjälp av baksidan av en kniv. Strimla pepparn grovt. Skär ingefäran i tunna skivor. Lägg allt i en stor kastrull och slå på vatten, öl, salt och socker. Koka upp och låt koka i cirka 5 minuter.
  2. Skär pepparroten i tunna skivor och lägg i en stor skål. (Pepparroten blir besk ifall den får koka med i lagen). Slå på den heta lagen och låt svalna helt. Lägg därefter i kräftorna. Låt kräftorna ligga i lagen i minst ett dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.