Servera denna goda och lite annorlunda dip till grillat eller som tillbehör till förrätten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och placera gallret mitt i ugnen.
- Lägg auberginen på en plåt och baka den i ugnen i 30 minuter. Vänd auberginen och lägg nu även vitlöksklyftorna (med skal) på plåten. Baka i ytterligare 20 minuter tills auberginen är riktigt mjuk.
- Ta ut auberginen och vitlöksklyftorna och låt dem svalna. Halvera auberginen och gröp ur fruktköttet och lägg det i en mixer eller matberedare. Pressa ner vitlöksklyftorna tillsammans med auberginens kött.
- Mixa aubergin och vitlök till en jämn smet. Tillsätt citronskal, färskpressad citronsaft, sesampasta och sambal oelek.
- Häll aubergineblandningen i en skål och blanda ner youghurten. Servera med grönsaksstavar och färskt bröd.
Publicerat den
14 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar