Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baba Ganoush

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Servera denna goda och lite annorlunda dip till grillat eller som tillbehör till förrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och placera gallret mitt i ugnen.
  2. Lägg auberginen på en plåt och baka den i ugnen i 30 minuter. Vänd auberginen och lägg nu även vitlöksklyftorna (med skal) på plåten. Baka i ytterligare 20 minuter tills auberginen är riktigt mjuk.
  3. Ta ut auberginen och vitlöksklyftorna och låt dem svalna. Halvera auberginen och gröp ur fruktköttet och lägg det i en mixer eller matberedare. Pressa ner vitlöksklyftorna tillsammans med auberginens kött.
  4. Mixa aubergin och vitlök till en jämn smet. Tillsätt citronskal, färskpressad citronsaft, sesampasta och sambal oelek.
  5. Häll aubergineblandningen i en skål och blanda ner youghurten. Servera med grönsaksstavar och färskt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.