- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Lite men gott kan gälla som omdöme för bacontomater i cocotteformar. Men det är väl precis som det skall vara när man sätter fram en matbit på kvällen.
Instruktioner
- Smörj 4 små eldfasta portionsformar.
- Skär av lock på tomaterna och gröp ur inkråmet. Duscha tomaterna inuti med vitlökspulver eller vanligt lökpulver och lägg i en ansjovisfilé och en msk riven ost i var och en av tomatskålarna.
- Ställ dem i formarna och knäck försiktigt ett ägg i varje. Peppra lätt. Linda en baconskiva runt varje tomat och sätt formarna i 225 grader i ugnen tills äggen stannat.
- Blanda gräddfil, vispad grädde och senapsdressing och smaka av såsen med lite salt och peppar.
Publicerat den
29 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar