Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacontomater i cocotter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Lite men gott kan gälla som omdöme för bacontomater i cocotteformar. Men det är väl precis som det skall vara när man sätter fram en matbit på kvällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj 4 små eldfasta portionsformar.
  2. Skär av lock på tomaterna och gröp ur inkråmet. Duscha tomaterna inuti med vitlökspulver eller vanligt lökpulver och lägg i en ansjovisfilé och en msk riven ost i var och en av tomatskålarna.
  3. Ställ dem i formarna och knäck försiktigt ett ägg i varje. Peppra lätt. Linda en baconskiva runt varje tomat och sätt formarna i 225 grader i ugnen tills äggen stannat.
  4. Blanda gräddfil, vispad grädde och senapsdressing och smaka av såsen med lite salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.