Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa morotskakan

 
Skriv ut

Morotskaka är en otroligt god klassiker och det bästa med den är att den uppskattas av nästan alla! Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter med mandelmjöl.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt olja och grovrivna morötter och blanda till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är klar, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.
  4. Vispa samman ingredienserna till frostingen krämigt och bred den över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.