Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa rostbiffen på potatisbädd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Skala potatisen, skär den i stora bitar, koka den i saltat vatten i 15 min. Häll av vattnet och skaka om potatisen.
  2. Hetta upp en långpanna ovanpå spisen och häll i lite olja. Gnid in köttet med salt och bryn det på alla sidor. Ta pannan av värmen, lägg löken och vitlöken i den och köttet ovanpå. Stek i ugnen 30 min.
  3. Ta ut långpannan. Lyft ur steken och sprid ut potatisen i pannan. Gnid in steken med rosmarinbladen, den pressade vitlöken och den rivna ingefäran. Ställ in steken igen, låt steka färdigt i 1 1/2 tim. Låt vila i 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.