Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Balsamkokt kalv med mandelpotatismos och rostad vitlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En festrätt som inte skäms för sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp oljan, vin, vinäger, kryddor och salt. Lägg i köttet och låt det koka på medelvärme i 7 minuter och därefter vila i sin buljong i 5 minuter innan det serveras.
  2. Mos: Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten, slå av vattnet och mosa dem grovt med en gaffel. Rör ner olivoljan och smöret och smaka av med salt och muskot.
  3. Vitlökssås: Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en ugnsfast form med olja, lägg i vitlöken och rosta den i ugnen i ca 10 minuter. Kläm ur innehållet i vitlöksklyftorna och stöt det till puré i en mortel. Rör vitlök, crème fraiche och timjan slätt. Koka upp kycklingbuljongen och red den med vitlöksröran och smöret. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.