En festrätt som inte skäms för sig.
Instruktioner
- Koka upp oljan, vin, vinäger, kryddor och salt. Lägg i köttet och låt det koka på medelvärme i 7 minuter och därefter vila i sin buljong i 5 minuter innan det serveras.
- Mos: Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten, slå av vattnet och mosa dem grovt med en gaffel. Rör ner olivoljan och smöret och smaka av med salt och muskot.
- Vitlökssås: Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en ugnsfast form med olja, lägg i vitlöken och rosta den i ugnen i ca 10 minuter. Kläm ur innehållet i vitlöksklyftorna och stöt det till puré i en mortel. Rör vitlök, crème fraiche och timjan slätt. Koka upp kycklingbuljongen och red den med vitlöksröran och smöret. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
24 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar