Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana cream pie deluxe

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En ljuvlig blandning av salta jordnötter, kolasås, grädde, choklad och banan. "Less is more" stämmer kanske på andra bakverk, men här är det "more is more" som gäller. Den här pajen är jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke till mördegen och arbeta ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen 20 minuter.
  3. Kavla ut degen till en rund degplatta, 3 mm tjock och fodra en rund pajform med löstagbar kant 21 cm i diameter, med den. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylskåp 30 minuter.
  4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt svalna. Smält den vita chokladen och pensla tunt på hela insidan av pajskalet.
  5. Låt den oöppnade burken med kondenserad mjölk sjuda under lock i en kastrull med vatten i 3-4 timmar. Burken måste hela tiden vara täckt med vatten fyll eventuellt på med varmt vatten. Låt burken svalna innan den öppnas.
  6. Rör ihop äggulor, socker och maizena i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med stången i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka upp. Plocka upp vaniljstång och vispa ner mjölken i äggblandningen.
  7. Blanda och häll tillbaka allt i kastrullen. Koka varsamt och under konstant omrörning upp blandningen tills den tjocknat. Häll ner vaniljkrämen i en bunke, tillsätt smöret och rör om tills smöret har smält. Låt svalna.
  8. Ta pajskalet ur formen. Stryk ut ett tunt lager kolakräm i botten och fördela banan skivorna ovanpå. Bred vaniiljkrämen över och toppa med den vispade grädden, jordnötterna och den hyvlade chokladen. Pudra över lite kakao och servera!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Zwoomie 7 februari 2013

    Ska den kondenserade mjölken verkligen koka i 3-4 timmar? Ska det inte vara minuter? Tacksam för svar :)

  • novisen 8 februari 2013

    ja den ska koka så länge för att kunna bli till kola annars blir det bara uppvärmd mjölk =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.