Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananbarer med chokladglasyr

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Mumsiga bananbarer med chokladglasyr för små och stora gottegrisar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och poröst i en skål. Rör växelvis ner skedvis med uppvispat ägg, mjöl och bakpulver i smeten, tills det hela är väl blandat samman. Rör därefter ned de grovt mosade bananerna och rör om väl.
  3. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper (om du penslar pannan med lite vatten, så glider inte papperet då häller i smeten). Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min, eller tills kakan höjt sig fint och blivit gyllenbrun. Låt den kakan kallna helt i pannan.
  4. Gör glasyren: ' Smält smöret i en liten gryta. Rör i kakao och rör om försiktigt 1 min. Ta bort grytan från värmen och rör i florsockret. Ställ tillbaka grytan på värmeplattan och värm försiktigt upp glasyren under omrörning, tills allt har smält samman och blivit krämigt. Tillsätt så pass mycket mjölk, att det blir en mjuk och bredbar glasyr.
  5. Häll glasyren över kakan och bred ut den i ett jämnt lager med en palettkniv. Strö över sockerfigurer, sockerpärlor eller färgglatt strössel. Låt kakan stå kallt tills chokladglasyren stelnat. Skär upp den i ca 30-35 barer. Barerna håller i sig en lufttät kakburk upp till 3 dagar eller frys ner dem upp till 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.