Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananbröd i form

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Förgyll frukosten eller fikastunden med en söt och oemotståndligt god bit av detta bananbröd. Helt utan vitt socker! Glutenfritt och laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser till mjölmixen och förvara i en burk med lock.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en limpform på 1 liter.
  3. Mosa bananerna i en stor skål och blanda tills det blir en kräm. Vispa samman ägg, mjölk, olja, honung och agavesirap. Rör ner i banankrämen. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner i vätskan.
  4. Häll smeten i formen och baka i 1-1½ timme i mitten av ugnen eller tills brödet är gyllenbrunt. Täck brödet med folie om ytan börjar bli bränd. Ta ut brödet och låt vila i formen ca 20 minuter innan du stjälper upp det på ett galler och låter det svalna helt innan serveringen. Obs! Skär inte i det förtidigt, då kan det kännas kladdigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.