Förgyll frukosten eller fikastunden med en söt och oemotståndligt god bit av detta bananbröd. Helt utan vitt socker!
Glutenfritt och laktosfritt.
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienser till mjölmixen och förvara i en burk med lock.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en limpform på 1 liter.
- Mosa bananerna i en stor skål och blanda tills det blir en kräm. Vispa samman ägg, mjölk, olja, honung och agavesirap. Rör ner i banankrämen. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner i vätskan.
- Häll smeten i formen och baka i 1-1½ timme i mitten av ugnen eller tills brödet är gyllenbrunt. Täck brödet med folie om ytan börjar bli bränd. Ta ut brödet och låt vila i formen ca 20 minuter innan du stjälper upp det på ett galler och låter det svalna helt innan serveringen. Obs! Skär inte i det förtidigt, då kan det kännas kladdigt.
Publicerat den
20 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar