- Serverar: 20 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Godaste kakan jag ätit faktiskt. Tar man en, så blir det garanterat en till! För allra bästa möjliga resultat, följ receptet klokt. Då blir den fluffig och god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält matfettet och låt det svalna. Under tiden: Blanda socker, mjölk, salt, vaniljsocker och äggulor i en bunke.
Tillsätt matfettet och vispa blandningen porös. Rör ner de mosade bananerna. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem-
först 1/3 och sedan resten.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20x30 cm.
Grädda kakan i ungen i 30 minuter, ta ut den och låt den
svalna.
Skär upp i ca 20 fyrkantiga bitar, och ät!
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Visst ska det vara 2½dl vetemjöl? Du har glömt att skriva dit om det dl eller msk eller vad det är?
Så underbart gooood! Så här ska banankaka smaka och släng er i väggen alla andra recept *fniss*
Jättegod kaka! Smidigt att frysa in lagom bitar som blir jättegoda om man tar upp dom en stund innan kaffet så de är lite lagom kalla.
Underbar kaka .. smarrig men lätt att göra, passar mig alldeles utmärkt!
Mums! Lätt att laga och hela familjen tyckte om kakan:)
Smaskens och så blev av med mina mörka bananer, behövde inte slänga dem.
Den blev smulig och alldeles för söt i mitt tycke. Kommer inte att göra den igen.