Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka i långpanna

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Godaste kakan jag ätit faktiskt. Tar man en, så blir det garanterat en till! För allra bästa möjliga resultat, följ receptet klokt. Då blir den fluffig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält matfettet och låt det svalna. Under tiden: Blanda socker, mjölk, salt, vaniljsocker och äggulor i en bunke. Tillsätt matfettet och vispa blandningen porös. Rör ner de mosade bananerna. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem- först 1/3 och sedan resten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20x30 cm. Grädda kakan i ungen i 30 minuter, ta ut den och låt den svalna. Skär upp i ca 20 fyrkantiga bitar, och ät!

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • goeta 6 februari 2009

    Visst ska det vara 2½dl vetemjöl? Du har glömt att skriva dit om det dl eller msk eller vad det är?

  • Bappi 10 februari 2009

    Så underbart gooood! Så här ska banankaka smaka och släng er i väggen alla andra recept *fniss*

  • fiddelisan 27 februari 2009

    Jättegod kaka! Smidigt att frysa in lagom bitar som blir jättegoda om man tar upp dom en stund innan kaffet så de är lite lagom kalla.

  • Slingan5 17 juli 2009

    Underbar kaka .. smarrig men lätt att göra, passar mig alldeles utmärkt!

  • piapaulina 17 augusti 2009

    Mums! Lätt att laga och hela familjen tyckte om kakan:)

  • gds877 20 augusti 2009

    Smaskens och så blev av med mina mörka bananer, behövde inte slänga dem.

  • tiapia 22 november 2009

    Den blev smulig och alldeles för söt i mitt tycke. Kommer inte att göra den igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.