Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med cappuccinoglasyr

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott att blanda med banan och choklad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en kakform, ca 20 cm i diameter.
  2. Häll mjölet och bakpulvret i en stor skål. Tillsätt matfettet, sockret, kokosflingorna, citronsaften och skalet, äggen och bananmoset.
  3. Vispa med elvisp på låg hastighet tills alla ingredienser blivit fuktiga. Vispa sedan på hög hastighet i 2 minuter eller tills allt är blandat.
  4. Häll blandningen i formen och grädda tills kakan känns torr med provstickan ca 45 minuter.
  5. Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp för att kallna.
  6. Glasyr: Blanda chockladen, matfettet och grädden i en värmetålig skål. Ställ skålen över ett vattenbad och rör till en slät smet. Låt svalna lite och bre sedan glasyren över kakan. Garnera med bananskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.