Gott att blanda med banan och choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en kakform, ca 20 cm i diameter.
- Häll mjölet och bakpulvret i en stor skål. Tillsätt matfettet, sockret, kokosflingorna, citronsaften och skalet, äggen och bananmoset.
- Vispa med elvisp på låg hastighet tills alla ingredienser blivit fuktiga. Vispa sedan på hög hastighet i 2 minuter eller tills allt är blandat.
- Häll blandningen i formen och grädda tills kakan känns torr med provstickan ca 45 minuter.
- Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp för att kallna.
- Glasyr:
Blanda chockladen, matfettet och grädden i en värmetålig skål. Ställ skålen över ett vattenbad och rör till en slät smet. Låt svalna lite och bre sedan glasyren över kakan. Garnera med bananskivor.
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar