Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med citronkräm

 
Skriv ut

Bred den härliga krämen över den färdigbakade banankakan och garnera med pekannötter, pudra även över florsocker. Banankakan gräddas i en långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Rör rumstempererat smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda i mjölk och mosade bananer.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål och rör ner i smeten. Häll smeten i en liten långpanna som är 35 x 20 cm och grädda i 30 minuter. Låt svalna.
  3. Citronkräm: Vispa rumstempererat smör och färskost poröst. Tillsätt citronskal, pressad citronsaft och florsocker och rör om. Bred krämen över kakan. Garnera med nötter och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.