Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med kardemummayoghurt

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftig och väldigt god banankaka med smak av mandel och kokos. Kardemummayoghurten till är verkligen en riktig höjdare! Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en rund form med kokosmjöl eller kokosflingor.
  2. Mixa bananerna. Vispa äggen, tillsätt filmjölk, honung och smält avsvalnat smör. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kanel och bakpulver.
  3. Vänd ner i äggblandningen och vänd ner de mixade bananerna. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Stjälp upp kakan.
  4. Rör ihop kardemumma och yoghurt och servera tillsammans med kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.