Banan och kokos är en härlig kombination som gör kakan smakrik och saftig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en avlång form ca 1½ liter med kokos.
- Rör smör och socker mjukt. Dela äggen och lägg vitorna i en ren skål. Rör ner gulorna i smörblandningen. Blanda i mjöl, bakpulver, salt, kryddor, vaniljsocker och citronskal i äggulesmeten.
- Mosa bananerna och tillsätt dem och mjölken. Rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen.
- Rör ihop ingredienserna till kokosfyllningen och klicka ut den över kakan. Tryck till fyllningen försiktigt så att den sjunker ner lite i smeten, men inte helt.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Stjälp upp den och låt den svalna.
Publicerat den
25 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar