Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka med kokosfyllning

 
  • Serverar: 15-17 portioner
Skriv ut

Banan och kokos är en härlig kombination som gör kakan smakrik och saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en avlång form ca 1½ liter med kokos.
  2. Rör smör och socker mjukt. Dela äggen och lägg vitorna i en ren skål. Rör ner gulorna i smörblandningen. Blanda i mjöl, bakpulver, salt, kryddor, vaniljsocker och citronskal i äggulesmeten.
  3. Mosa bananerna och tillsätt dem och mjölken. Rör om till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen.
  4. Rör ihop ingredienserna till kokosfyllningen och klicka ut den över kakan. Tryck till fyllningen försiktigt så att den sjunker ner lite i smeten, men inte helt.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Stjälp upp den och låt den svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.