Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banankaka upp och ner

 
Skriv ut

Servera med lite grädde eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C. Smörj en 24 cm springform. Börja med att göra toppingen: smält smöret i en liten kastrull, blanda ner sirap och farinsocker. Koka i tre minuter, under omrörning. Häll i formen, och sprid ut det så att det täcker hela botten. Placera bananskivorna i ett fint mönster, så att de täcker hela formen.
  2. Sen är det dags för själva kakan. Blanda den mosade bananen med gräddfil eller mjölk. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och muskot i en skål. Vispa smör och socker smidigt med en elvisp, i ca fem minuter. Det ska bli ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljextrakt och ägg, och blanda ordentligt. Tillsätt mjölblandningen, och fortsätt vispa men på låg hastighet. Blanda till sist i banan.
  3. Häll i formen, men var försiktig så att du inte förstör det fina bananmönstret. Baka i ca 40-45 minuter, eller tills kakan är gyllene och känns genomgräddad. Ta ut, och låt svalna i ett par minuter. Ta sen loss formen och vält kakan upp och ner på en tallrik. Peta loss de bananskivor som eventuellt fastnat, och lägg tillbaka dem på kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.