Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananrutor med nougat och hasselnötter

 
Skriv ut

Perfekt om man har mogna bananer över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda i socker mjölk, salt och vaniljsocker. Separera äggen och tillsätt gulorna i smeten tillsammans med de mosade bananerna.
  3. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  4. Vispa sedan vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
  5. Häll blandningen i en bröad fyrkantig form ca 20x30cm. Grädda i ca 20 min, ta hellre ut kakan för tidigt än för sen så, den blir den saftig och god.
  6. Smält nougaten på låg värme i en kastrull. Häll den sedan över den avsvalnade kakan. Hacka de rostade hasselnötterna och strössla över kakan. Ställ in kakan i kylskåpet i någon timme så att nougaten stelnar något. Skär kakan i rutor och servera med en klick grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.