Smarriga banansmakande stänger med läcker chokladglasyr. Bakas i liten panna (18x28 cm).
Instruktioner
- Rör smör och socker ljust och krämigt. Blanda växelvis skedfulla av äggvispet, mjöl och bakpulver i blandningen, tills alla ingredienserna är väl blandat. Mosa bananer och rör i bananmoset. Rör om ordentligt.
- Häll smeten i en bakplåtspapperklädd liten braspanna. Jämna till ytan med baksidan på en trädslev. Grädda i 180 graders förvärmd ugn i 25-30 min., tills kakan har rest sig och är gyllenbrun. Låt den svalna i formen.
- Glasyr:
Smält smöret i en liten kastrul. Rör i kakaopulvret och rör försiktigt 1 min., ta bort kastrullen från värmeplattan och rör i florsockret. Ställ tilllbaka kastrullen på värmeplattan och värm försiktigt upp glasyren under omrörning, tills allt har smält samman och blivit krämigt. Tillsätt så mycket mjölk, att det bliver en mjuk bredbar glasyr.
- Häll glasyren över kakan och bred ut den i jämnt lager över hela kakan med en spatel. Garnera med valfritt strössel.
Lyft upp kakan från formen då glasyren stelnat med hjälp av bakplåtspappret. Skär den 16 stänger. Ta bort pappret.
- Ät och njut!
Publicerat den
21 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar