Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod kycklingrätt. Vill man förenkla receptet kan man köpa färdig grön currypasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa alla ingredienser till currypastan i matberedare eller mixer. Hälften behövs till receptet, resten kan frysas in. Stek kycklingbitarna 2-3 min tills de är gyllenbruna. Tillsätt currypastan. Fräs under omrörning i 1 min. Häll på hönsbuljongen och låt koka upp.
  2. Tillsätt hälften av kokosmjölken och auberginerna eller gurkan. Lägg på lock och låt sjuda i 5 min. Vänd kycklingbitarna. Tillsätt resten av kokosmjölken och tillsätt fisksås eller salt. Koka utan lock ytterligare 8-12 min.
  3. Häll i limesaft och garnera med basilika eller mynta. Servera med aromatiskt thairis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.