Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbequegrillad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Laktos och glutenfritt... När man tillagar en kyckling eller en annan hel fågel krävs det en klotgrill med lock eller en barbecuegrill. Med ved av fruktträd blir detta rena proffsgrillningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in kycklingen med salt. Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd. Klotgrillen ska värmas upp till minst 160 grader. Fläkta glöden så att sotpartiklarna försvinner. Lägg de blötlagda vedbitarna på glödbädden och lägg på grillgallret.
  2. Placera kycklingen en bit ifrån glödbädden. Lägg på locket. Och kontrollera att spjällen är öppna i botten och på locket. Tillaga kycklingen i 1½ - 2 timmar beroende på värmen i grillen. Vänd kycklingen efter halva tiden.
  3. Rör ihop honung med kryddorna. Pensla kycklingen 3-4 gånger med honungen mot slutet av grillningen. Kycklingen är klar när låret lätt lossnar från skrovet eller när köttsaften rinner klar och fin. Servera med grillad färskpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.