Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbequesås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Till BBQ Ribs American Style. Det är ganska enkelt att fixa sig en riktigt supergod barbequesås. Den använder man dels som sås till maten men också för att pensla en sista gång på köttet när det är 20 minuter kvar som en ”glace”.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda i ca 25 minuter på svag värme. Receptet blir till ungefär 2,5 dl sås. Vill du vara säker på att det ska räcka till både sås och glace är det lämpligt att dubblera.
  2. Vill man ha såsen lite mer "rökig" kan man slå i 0,5-1 tsk "Liquid Smoke". Gör det när den har sjudit färdigt och du dragit kastrullen från värmen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.