Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barnskötarens purjolökssoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En väldigt god soppa som bör avnjutas med god aptit. Soppan är kraftig och mättande. Kan med fördel kokas dagen innan man ska äta den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vatten o buljongtärningar i en liten kastrull. Rensa purjolöken genom att dela den på mitten och skölj noga under kallt, rinnande vatten så att jord och smuts försvinner. Smält matfettet i en trelitersgryta. Hacka purjolöken i små skivor och lägg skivorna i det smälta matfettet, som inte får bli brynt. Låt purjon svettas under ständig omrörning i 3-5 minuter. Häll över den färdiga buljongen.Skala och skiva gurkan i små, lillfingertjocka tärningar. Lägg i gurkan i soppan
  2. Skiva och strimla skinkan.Riv den hårda osten. Tillsätt skinkan och osten i soppan. Låt sjuda på svag värme ca 15 minuter.
  3. Blanda i mjukosten och cremé fraiche. Mjukosten får gärna vara av olika smaker. Det blir godare då! Låt det hela få ett lite snabbt uppkok och strax före servering - strö över persiljan som du har hackat fint.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.