- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En väldigt god soppa som bör avnjutas med god aptit. Soppan är kraftig och mättande. Kan med fördel kokas dagen innan man ska äta den.
Instruktioner
- Koka vatten o buljongtärningar i en liten kastrull. Rensa purjolöken genom att dela den på mitten och skölj noga under kallt, rinnande vatten så att jord och smuts försvinner.
Smält matfettet i en trelitersgryta.
Hacka purjolöken i små skivor och lägg skivorna i det smälta matfettet, som inte får bli brynt.
Låt purjon svettas under ständig omrörning i 3-5 minuter.
Häll över den färdiga buljongen.Skala och skiva gurkan i små, lillfingertjocka tärningar. Lägg i gurkan i soppan
- Skiva och strimla skinkan.Riv den hårda osten.
Tillsätt skinkan och osten i soppan.
Låt sjuda på svag värme ca 15 minuter.
- Blanda i mjukosten och cremé fraiche. Mjukosten får gärna vara av olika smaker. Det blir godare då! Låt det hela få ett lite snabbt uppkok och strax före servering - strö över persiljan som du har hackat fint.
Publicerat den
1 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar