Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikadoftande fläskfilé med kantarellsås och potatisslantar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar rätt att bjuda goda vänner på eller varför inte på tu man hand med levande ljus.

Ingredienser

Instruktioner

Ansa filéerna och bryn dem runt om. Salta, peppra och strö över basilika. Späd med vattnet från kantarellburkarna + ev. lite extra. Bryn kantareller och lök. Häll över dem i en kastrull och ös ner matlagningsgrädde, soja och vanlig färgsättningssoja. Ta skyn från köttet och blanda ner. Red med lite idealmjöl. Tvätta potatisen och skiva dem i ca 1 cm skivor. Låt skalet sitta på. Lägg dem i en bunka och häll över lite olivolja. Blanda runt, så alla får olja på sig. Häll ut potatisslantarna på en braspanna och strö över lite grovsalt. Sätt in dem i ugnen. 225 c ca 30 min. Servera med en god sallad och lite gele.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.