Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikapannacotta med apelsin och jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En krämig pannacotta där basilika och apelsin ger fin färg och en oväntat spännande smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Lägg basilikabladen i kokande vatten ca 15 sekunder. Häll av och kyl genast i iskallt vatten. Krama ur vätskan ur basilikabladen.
  2. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp, skaka av och lägg i gelatinbladen i kastrullen. Rör om tills gelatinbladen smälter. Blanda i socker och apelsinskal.
  3. Mixa basilika och ca 1 dl av gräddkoket. Blanda det med resten av gräddkoket och låt stå ca 30 minuter.Sila gräddkoket genom en finmaskig sil och häll i 4 portionsformar. Låt stelna i kylen 3-4 timmar.
  4. Garnera med jordgubbar och basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.