En krämig pannacotta där basilika och apelsin ger fin färg och en oväntat spännande smak.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Lägg basilikabladen i kokande vatten ca 15 sekunder. Häll av och kyl genast i iskallt vatten. Krama ur vätskan ur basilikabladen.
- Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Ta upp, skaka av och lägg i gelatinbladen i kastrullen. Rör om tills gelatinbladen smälter. Blanda i socker och apelsinskal.
- Mixa basilika och ca 1 dl av gräddkoket. Blanda det med resten av gräddkoket och låt stå ca 30 minuter.Sila gräddkoket genom en finmaskig sil och häll i 4 portionsformar. Låt stelna i kylen 3-4 timmar.
- Garnera med jordgubbar och basilika.
Publicerat den
26 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar