Instruktioner
reduktionen:
Hacka upp löken grovt å lägg i en kastrull.
Tillsätt dom övriga ingredienserna men ta inte för mycket gurkmejja ( de ska ju inte vara gul som en curry sås)
låt koka upp tills du ha redusera bort nästan all vätska (ca: 1dl ska vara kvar)
Sila bort löken och persilje kvistarna.
Sen tillsätter du ägg gulorna å vispar tills den är fluffig. men de får int bli för varmt, då blir de bara en ägg röra.
Sedan tillsätter du de smälta smöret lite itaget medans du vispar. men om äggen är för kall kan såsen skära sig, men de syns om den håller på att skära sig, då e de bara att sluta he i smör och vispa mer. du ska inte he i mjölken som lägger sig på botten i smöret ( det vita ) När allt smör är i kan du börja krydda med hackad persilja, salt, vitpeppar, dragon,körvel,worcestersås och ev. pressa i lite citon
För det första ska man inte ha worcestersås, för det andra inte hackad persilja, för det tredje , ingen gurkmeja i redusionen, och det ska inte vara vit vins vinäger , dett ska vara Estragon vinäger!
Nja. Persilja fungerar fint, de gånger man vill ha det. Vad det gäller vinäger så tycker jag i all min enkelhet att vitvins-, sherry, rödvin osv är trevligare att jobba med än "färdigkryddade" produkter som "estragonvingäer" (dragon kryddad vitvinsvinäger".. Men som alltid med mat, tycker man att det är gott så kör på det! :-) Gurkmeja?? har inte provat, ska testa någon gång när det inte gäller nått för att se hur färgen/smaken blir. MVH T
Jag testade din beasås och tyckte att den var kanongod! Antar att det är som dom säger; smaken är som baken - delad! Funkar jättebra med vitvinsvinäger och persilja. Mvh Lilas.