Mör biff i gott sällskap. Savoykålen gömmer en kombination av potatis, bacon och äpple.
Instruktioner
- Stycka biffen i 150 g skivor.
- Champinjonomelett:
Knäck äggen och vispa i grädden. Salta och peppra. Plasta en ugnsform. Häll i omeletten. Grädda i 180°C tills den stannat. När omeletten svalnat, stansa ut 4 st rundlar.
- Stuvning:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet under vispning. Häll i mjölken. Vispa tills den tjocknat. Salta och peppra. Ta bort foten från champinjonen så att endast hatten blir kvar.
- Savoykålsrulle:
Koka potatisen och krossa den sedan med ballongvisp. Tillsätt smör och blanda ordentligt. Tillsätt det stekta baconet och äpplet. Salta och peppra. Fördela blandningen på de fyra bladen och forma till en rulle.
- Kanelsky:
Fräs grönsakerna och kryddorna. Strö över sockret och låt karamellisera. Fräs med tomatpurén. Tillsätt vinet och kanelstängerna. Låt koka ner tills ca hälften återstår. Tillsätt fond, salta och peppra. Red av med lite maizena och låt koka ihop.
- Värm savoykålsrullen i ugn på 180° i ca 15 minuter. Stek champinjonhattarna. Lägg på omeletten och slå över stuvningen. Värm i ugn ett par minuter. Stek köttet till önskad stekgrad, salta och peppra. Servera köttet på en spegel av kanelsky, tillsammans med omelett och savoykålsrulle.
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar