Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff- och grönsakswok hoisin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Biffen wokas saftigt mör i en mustigt söt hoisinsås med strimlade krispiga och färgrika grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda soja med 1 msk olivolja i en skål. Blanda ner köttet, ställ åt sidan och marinera 30 minuter. Vänd köttet ofta.
  2. Hetta upp en wok- eller stekpanna på hög värme. Lägg i köttet och woka cirka 2 minuter tills köttstrimlorna är brynta runtom. Woka köttet i omgångar om det behövs. Ta upp köttet ur pannan och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan i wok- eller stekpannan och woka vitlök, ingefära och salladslök några sekunder tills blandningen börjar dofta. Tillsätt paprikan och woka 1 minut. Tillsätt bambuskott och minimajs och woka 2 minuter.
  4. Lägg tillbaka köttet i wok- eller stekpannan och woka cirka 2 minuter tills allt är blandat och genomvarmt. Blanda ner hoisinsåsen och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen tjocknar. Servera genast med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.