Biffen wokas saftigt mör i en mustigt söt hoisinsås med strimlade krispiga och färgrika grönsaker.
Instruktioner
- Blanda soja med 1 msk olivolja i en skål. Blanda ner köttet, ställ åt sidan och marinera 30 minuter. Vänd köttet ofta.
- Hetta upp en wok- eller stekpanna på hög värme. Lägg i köttet och woka cirka 2 minuter tills köttstrimlorna är brynta runtom. Woka köttet i omgångar om det behövs. Ta upp köttet ur pannan och ställ åt sidan.
- Hetta upp resten av oljan i wok- eller stekpannan och woka vitlök, ingefära och salladslök några sekunder tills blandningen börjar dofta. Tillsätt paprikan och woka 1 minut. Tillsätt bambuskott och minimajs och woka 2 minuter.
- Lägg tillbaka köttet i wok- eller stekpannan och woka cirka 2 minuter tills allt är blandat och genomvarmt. Blanda ner hoisinsåsen och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen tjocknar. Servera genast med kokt ris.
Publicerat den
17 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar