Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff stroganoff

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i ca ½ cm tjocka skivor. Skär dem därefter i ca ½ cm strimlor.
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva löken mycket tunt. Skilj ringarna från varandra.
  3. Hetta upp lite matfett i en gryta. Lägg i svamp och lök, stek sakta under lock tills löken är mjuk. Rör i grytan då och då.
  4. Bryn köttbitarna hastigt i lite matfett. Salta och peppra.
  5. Blanda ner köttet i grytan med svamp och lök. Vispa ur pannan med lite vatten och tillsätt det samt senap, tomatpuré och crème fraichen eller grädde. Låt grytan koka på svag värme under lock 2-5 minuter tills såsen är riktigt varm. Strö över med lite persilja.
  6. Servera omedelbart med råstekt potatis eller kokt ris + en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.