Köttet får långsamt sjuda i en delikat smaksatt ingefärasås tills det är riktigt mörkt.
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar som är cirka 3-4 cm stora. Lägg tärningarna i en skål och tillsätt ostronsås och vitpeppar. Blanda väl så att köttet täcks av sås och ställ åt sidan 30 minuter.
- Hetta upp 1 msk olja i en tjockbottnad bryta på hög värme och bryn hälften av köttet cirka 5 minuter, vänd ofta, tills brynt runtom. Ta upp köttet ur grytan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och bryn resten av köttet på samma sätt. Ställ åt sidan.
- Hetta upp resten av oljan och lägg i vitlök, ingefära och salladslök. Fräs cirka 2-3 minuter tills blandningen börjar dofta och mjukna.
- Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt buljongen och koka upp. Sänk till låg värme, det ska bara knappt sjuda. Lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda cirka 1 timma eller tills köttet är mört. Ta av locket, höj värmen och sjud tills såsen har tjocknat. Servera med ris och broccoli.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar