Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffgryta med ingefära och vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Köttet får långsamt sjuda i en delikat smaksatt ingefärasås tills det är riktigt mörkt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar som är cirka 3-4 cm stora. Lägg tärningarna i en skål och tillsätt ostronsås och vitpeppar. Blanda väl så att köttet täcks av sås och ställ åt sidan 30 minuter.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en tjockbottnad bryta på hög värme och bryn hälften av köttet cirka 5 minuter, vänd ofta, tills brynt runtom. Ta upp köttet ur grytan. Hetta upp ytterligare 1 msk olja och bryn resten av köttet på samma sätt. Ställ åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan och lägg i vitlök, ingefära och salladslök. Fräs cirka 2-3 minuter tills blandningen börjar dofta och mjukna.
  4. Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt buljongen och koka upp. Sänk till låg värme, det ska bara knappt sjuda. Lägg på ett tättslutande lock och låt sjuda cirka 1 timma eller tills köttet är mört. Ta av locket, höj värmen och sjud tills såsen har tjocknat. Servera med ris och broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.