- Serverar: 5-8 portioner
- Tid: 9 timmar
Skriv ut
Jättegott för alla cheesecake- och blåbärsälskare
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
- Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
- Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
- Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
- Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
- Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
- Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
- Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar