En klassisk cheesecake med den rätta krämigheten och en suverän kombination av vit choklad, blåbär och citron.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen fint i en bunke och smält smöret. Blanda samman och pressa smulorna i botten av en 24 cm form med löstagbar kant.
- Grädda botten mitt i ugnen 10 minuter. Låt svalna. Sänk sedan värmen till 150 grader.
- Fyllning: Smält den vita chokladen. Vispa samman ost, kesella och socker. Rör ner ägg, citronskal och smält choklad.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Kakan ska precis ha stelnat i mitten. Låt kallna.
- Vispa crème fraiche med elvisp tills det blir en bredbar kräm. Rör ner vaniljsockret. Bred den över kakan. Garnera med blåbär och ätbara blommor.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här kakan är såååå god. Jag tycker i normala fall inte om cheesecake, men just denna är helt underbar.