Sommarens smaskigaste blåbärsrulltårta med pistaschnötter och kesellamousse blir lätt en läcker bakelse.
Instruktioner
- Ugn: 250º
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt mjölken. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Strö över de hackade pistaschnötterna. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 5 minuter.
- Sockra på kakan när du tagit ut den ur ugnen. Stjälp upp kakan på smörpapper. Dra bort bakplåtspapperet. Fukta eventuellt papperet med lite vatten om det inte släpper.
- Låt kakan kallna under långpannan. Då spricker inte kakan när den ska rullas ihop.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Krama ur dem och smält gelatinet i en kopp i mikron 10 sekunder på full effekt eller i en kastrull på spisen.
- Blanda kesella, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Ta en stor sked av smeten och rör ner i de smälta gelatinbladen och rör om. Blanda sedan genast blandningen med resten av kesellablandningen.
- Tillsätt blåbären och rör om. Ställ fyllningen i kylen tills den får moussekonsistens, ca 30 minuter.
- Bred fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan. Skär upp rulltårtan i bitar.
- Tips!
Skuren i lite tjockare bitar blir rulltårtan fina bakelser med en klick grädde, blåbär och en mynta- eller citronmelisstopp.
Publicerat den
16 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar