Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärssirap med vanilj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar alldeles utmärkt till Blåbärspannkakor, drinkar, glass med mera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en tesked. Koka upp socker och vatten med vaniljfröna och stången. Låt det sjuda utan lock till en simmig lag cirka 5 minuter. Lägg i bären och låt det sjuda ytterligare cirka 8-10 minuter. Häll blandningen genom en sil i en skål och pressa ut vätskan med baksidan av en sked.
  2. Håller ett par veckor i kylskåp i exempelvis en liten plastflaska. God varm som kall.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • reginawiern 20 oktober 2009

    Blåbärssirap är gott på turkisk yoghurt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.