Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smarrig chokladtårta med körsbärssirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smörj och bröa en form, ca 21 cm. Ställ en skål av rostfritt stål över en kastrull med sjudande vatten. Vispa ägg och socker i skålen i 5 minuter eller tills smeten tjocknad.Tag från värmen och fortsätt att vispa tills blandningen har svalnat lite. Blanda mjäl och bakpulver i en annan skål. Blanda ned i de vispade äggen. Blanda försiktigt ned i det smälta smöret och vaniljsockret med en degskrapa. Häll smeten i kakformen. Grädda i ugnen i 25- 35 minuter. Tag ut ur ugnen. Lossa kakan från formen genom att dra med en liten kniv utmed kanten. Låt svalna i 5 minuter. Stjälp upp på ett bakpapper med socker. Låt stå tills den kallnat.
  2. Fyllningen: Sila körsbären, men spara spadet. Smält socker och lite körsbärsspad i en kastrull. Blanda maizenamjölet med resten av körsbärsspadet i en skål. Blanda med sirapen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Tag bort från plattan och låt svalna. Tillsätt körsbärslikören.
  3. Skär sockerkakan i tre lager. Pensla en tredjedel av körsbärssirapen på det första lagret. Avsluta med 1,5 dl Chantillykräm, sedan hälften av körsbären. Lägg nästa botten ovanpå. Pensla med nästa tredjedel körsbärssirap. Bred ytterligare ett lager Chantillykräm, sedan resten av körsbären. Avsluta med den sista bottnen, sedan resten av körsbärssirapen. Täck tårtan med Chantillykräm. Spritsa bollar av vispad grädde på tårtan. Sätt ett körsbär på varje boll. Garnera sidorna på tårtan med chokladflagor och lägg några ovanpå. Pudra med florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • haskell 31 juli 2009

    En riktig Schwarzwaldtårta! Mums!

  • GorillaJoe 28 oktober 2009

    kommer selv fra Tyskland og er vildt med denne Torta.

  • Sivan 31 januari 2020

    Ska det inte vara kakao i tårtbottnen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.