Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blandbröd med pumpakärnor

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett blandat bröd med 3 olika sorters mjöl. Får du inte tag i jästmixen kan du använda 1 paket jäst och 1 msk salt i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser (utom frön samt ca 1 dl vetemjöl) i matberedarens bunke. Tillsätt smör, sirap och vatten. Blanda degen 4 minuter, tillsätt pumpakärnorna och ev lite mer mjöl.
  2. Bearbeta ytterligare ca 2 minuter tills degen släpper bunkens kanter och är smidig. För hand 15-20 minuter. Låt jäsa i bunken under bakduk 45-50 minuter.
  3. Ta upp degen på bakbordet. Knåda igenom, degen ska vara lös men inte kladdig. Forma till en stor eller 2 mindre limpor. Lägg i bakpappersklädda formar.
  4. Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter.
  5. Värm under tiden ugnen till 250°.
  6. Sätt in plåten, sänk värmen efter 5 minuter till 200°. Grädda ytterligare 30-35 minuter, låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.