Ett blandat bröd med 3 olika sorters mjöl.
Får du inte tag i jästmixen kan du använda 1 paket jäst och 1 msk salt i stället.
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser (utom frön samt ca 1 dl vetemjöl) i matberedarens bunke. Tillsätt smör, sirap och vatten.
Blanda degen 4 minuter, tillsätt pumpakärnorna och ev lite mer mjöl.
- Bearbeta ytterligare ca 2 minuter tills degen släpper bunkens kanter och är smidig.
För hand 15-20 minuter.
Låt jäsa i bunken under bakduk 45-50 minuter.
- Ta upp degen på bakbordet. Knåda igenom, degen ska vara lös men inte kladdig. Forma till en stor eller 2 mindre limpor.
Lägg i bakpappersklädda formar.
- Låt jäsa under bakduk 30-40 minuter.
- Värm under tiden ugnen till 250°.
- Sätt in plåten, sänk värmen efter 5 minuter till 200°.
Grädda ytterligare 30-35 minuter, låt svalna på galler.
Publicerat den
5 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar