Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blue cheesecake med päron och pepparkaksbotten

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Läcker cheesecake med goda smakkombinationer. Denna cheesecaken har verkligen allt! Sötma, sälta och knaperhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Mixa digestivekex och pepparkakor till smulor. Häll smöret över smulorna och mixa ihop Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt stå i kyl i ca 30 minuter.
  2. Mosa osten. Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan i en skål. Rör ner osten i äggsmeten. Vänd ner grädde och äggvita. Häll smeten i formen och låt stå i frys i minst 6 timmar.
  3. Svarva päronen i en grönsaksvarv eller skär i mycket tunna strimlor. Rosta hasselnötterna i en torr, varm stekpanna. Lägg de rostade hasselnötterna, crema di balsamico och de svarvade päronen på cheesecaken.
  4. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.