Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönbiffar med sambal-aioli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Visst låter det gott för att inte säga, nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa ingredienserna till sambal aiolin: först vitlök, citronsaft och ägg i några sekunder, sedan övriga ingredienser (oljan hälls ner i en fin stråle). Späd eventuellt sambal aiolin med lite vatten (cirka 2 msk).
  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa bönorna i en matberedare. Tillsätt alla biff-ingredienser utom oljan och arbeta ihop till en fast smet.
  3. Forma färsen till 8 släta biffar. Pensla ena sidan på biffarna med olja.
  4. Lägg dem med den oljade sidan nedåt och grilla eller stek cirka 4 minuter. Pensla andra sidan på biffarna och vänd dem. Grilla ytterligare cirka 4 minuter.
  5. Servera bönbiffarna nygrillade med sambal aioli, potatis eller ris och en grön sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.