- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Visst låter det gott för att inte säga, nyttigt.
Instruktioner
- Mixa ingredienserna till sambal aiolin: först vitlök, citronsaft och ägg i några sekunder, sedan övriga ingredienser (oljan hälls ner i en fin stråle).
Späd eventuellt sambal aiolin med lite vatten (cirka 2 msk).
- Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa bönorna i en matberedare. Tillsätt alla biff-ingredienser utom oljan och
arbeta ihop till en fast smet.
- Forma färsen till 8 släta biffar. Pensla ena sidan på biffarna med olja.
- Lägg dem med den oljade sidan nedåt och grilla eller stek cirka 4 minuter. Pensla andra sidan på biffarna och vänd dem. Grilla ytterligare cirka 4 minuter.
- Servera bönbiffarna nygrillade med sambal aioli, potatis eller ris och en grön sallad.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar