Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönbiffar med råstekt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag som inte är så jätteintresserad av kött så är detta recept perfekt! Bönbiffarna är gjorda på olika sorters bönor, potatis och lök, vilket gör det väldigt nyttigt och oerhört gott. Servera gärna med råstekt potatis och tzatziki eller något annat som passar er bäst :) rätten är väldigt rik på B och c-vitaminer. Har tyvärr ingen bild.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa bönbiffarnas ingredienser i en mixer tills smeten ser bra ut, forma som biffar och stek med olja i en stekpanna tills dom blir fasta och får en fin brun nyans.
  2. OBS, de kan bli lite kladdigt så ta hjärna hjälp av en slev när du ska forma biffarna.
  3. Så gör du den råstekta potatisen: Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg dom på en lite lätt oljad plåt. Skär den löda löken i bitar och strö över den på potatisen. Pressa vitlök och strö över den samt salt och peppar.
  4. Sedan är det bara att ställa in plåten i ugnen och vänta i ca 30 minuter beroende på hur tjocka klyftor du skär potatisen i.
  5. Tzatziki: För att du inte ska ha allt för mycket att göra i köket så kan du köpa en färdig zatziki i en vanlig mataffär vilket kostar lika mycket som att köpa de ingredienser som du ska ha när du tillagar en egen. För att få den lite starkare så kan du ha i några extra vitlöksklyftor, det kan jag rekommendera för dig som gillar stark mat :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.