Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Böngryta under smördegslock

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Under det frasiga täcket gömmer sig en smakrik och doftande gryta. Byt salladsost mot fetaost om du vill ha lite mer syrlig och salt smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek löken mjuk och glansig i olivolja i en gryta, pressa i vitlöken. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, rökt paprikapulver, chipotlepasta, spiskummin och oregano. Låt småputtra i 15 minuter. Skölj bönorna och tillsätt dem och salt.
  3. Bred ut röran i n smord ugnsfast form som mäter, ca 22x32 cm. Skär paprikorna i småbitar och strö dem över formen tillsammans med salladsosten. Rulla ut och lägg smördegen ovanpå formen. Skär små snitt i den och ta bort överflödig deg. Pensla med uppvispat ägg.
  4. Gratinera mitt i ugnen tills smördegslocket fått färg, 15-20 minuter. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.