Under det frasiga täcket gömmer sig en smakrik och doftande gryta.
Byt salladsost mot fetaost om du vill ha lite mer syrlig och salt smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek löken mjuk och glansig i olivolja i en gryta, pressa i vitlöken. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, rökt paprikapulver, chipotlepasta, spiskummin och oregano. Låt småputtra i 15 minuter. Skölj bönorna och tillsätt dem och salt.
- Bred ut röran i n smord ugnsfast form som mäter, ca 22x32 cm. Skär paprikorna i småbitar och strö dem över formen tillsammans med salladsosten. Rulla ut och lägg smördegen ovanpå formen. Skär små snitt i den och ta bort överflödig deg. Pensla med uppvispat ägg.
- Gratinera mitt i ugnen tills smördegslocket fått färg, 15-20 minuter. Servera med en sallad.
Publicerat den
2 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar