Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönkakor med örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

352 kalorier per portion 11 g fett, 45 g kolhydrat, 19 g protein

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Finhacka salladslöken och smula grönmögelosten.
  2. Kör bönorna nästan släta i en matberedare eller stavmixer. Tillsätt hälften av äggvispet och kör lite till. Rör ner lök, örter, ost och smaka av med salt och peppar.
  3. Gör 8 bullar av smeten och platta till dem lite med handflatan. Vänd dem i mjöl, doppa dem i resten av äggsmeten och vänd dem sedan i ströbröd.
  4. Lägg dem på en lätt smord plåt och droppa över oljan.
  5. Grädda kakorna vacker guldbruna i 200 grader 10-15 minuter.
  6. Garnera med en persiljekvist och servera med en tomat och gurksallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.