Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bönlasagne med spenat och zucchini

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En smarrig veggolasagne med liten arbetsinsats. Blanda en röra med bönor, sedan är det bara att börja varva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Lägg i en stor bunke. Sala, dela och finhacka lök och vitlök. Riv moroten. Skär zucchinin i små tärningar. Grovhacka spenaten. Lägg alla grönsaker i bunken. Tillsätt 4 dl créme fraiche, krossad tomat och basilika. Krydda med 3 tsk salt och 1 tsk peppar. Blanda väl.
  3. Täck bottnen på en smord ugnsform, ca 30x25 cm, med 4 lasagneplattor. Varva bönröra och resten av plattorna. Avsluta med bönröran. Klicka på resten av créme fraichen och toppa med osten.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 35-40 minuter. Strö över basilika vid servering och servera gärna med en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.