Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Borjupörkölt - Ungersk kalvköttgryta med paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god kryddstark köttgryta som jag hittade på nätet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva gul lök. Skala och finhacka vitlök. Putsa köttet fritt från senor, skär i bitar. Hetta upp baconfett eller annat matfett i en stekkastrull på medelvärme och fräs den gula löken i 3-4 min tills den blivit glansig, utan att bränna.
  2. Tillsätt vitlök, paprikapulver, tomatpuré, köttbitarna och extra matfett. Rör om. Tillsätt vatten som täcker köttet.
  3. Låt småkoka i 1,5-2 tim tills köttet är mört. Fyll på med vatten vid behov.
  4. Ansa paprikan (ta bort det vita) och skiva. 10 min före köttet är klart, tillsätt paprika.
  5. Låt bli varmt.
  6. Servera med ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.