En god kryddstark köttgryta som jag hittade på nätet.
Instruktioner
- Skala och skiva gul lök. Skala och finhacka vitlök.
Putsa köttet fritt från senor, skär i bitar. Hetta upp baconfett eller annat matfett i en stekkastrull på medelvärme och fräs den gula löken i 3-4 min tills den blivit glansig, utan att bränna.
- Tillsätt vitlök, paprikapulver, tomatpuré, köttbitarna och extra matfett. Rör om. Tillsätt vatten som täcker köttet.
- Låt småkoka i 1,5-2 tim tills köttet är mört. Fyll på med vatten vid behov.
- Ansa paprikan (ta bort det vita) och skiva. 10 min före köttet är klart, tillsätt paprika.
- Låt bli varmt.
- Servera med ris och en sallad.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar