Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brända mandlar med Sukrin

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Vid jul är brända mandlar något av det bästa julgodiset. Lägg nötterna i fina glas som du kan dekorera efter smak och så ge bort eller bara mysa med själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta mandlar, sukrin, socker och vatten i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna, och låt det små koka 1 - 1 1/2 timma tills vätskan har blivit tjockare och brunaktig, och mandlarna har fått en mörkare färg.
  2. Tillsätt smöret och låt det koka vidare i ca 10 min så massan blir gyllenbrun och blank. Fiska upp mandlarna från kastrullen och lägg dem på en smörad bakplåt. Låt svalna av- och bryt mandlarna från varandra.
  3. De smakar bäst efter några timmar, eller nästa dag. Då är de spröda och goda.
  4. Näringsinnehåll per 100 g Energi: 268 kcal • protein: 6,5 • kolhydrater: 9,1 • fett: 22,9 • fiber: 4,1

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • couscous13 25 april 2013

    Naturella mandlar är ju ca 500 kcal/100 g, hur lyckas du få dessa till hälften?

  • uw123456789 25 april 2013

    hmmmm ja, det kan ju kanske bero på att det är 90g sukrin (0 kcal) också... :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.