Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Branddeg-PÂTE À CHOUX

 
Skriv ut

Dom här är värda sitt arbete. Skär av toppen och fyll med vaniljkräm o lite vispad grädde. Mums mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Du måste vara mycket noga med måtten!
  2. Smält matfettet, tillsätt det kokande vattnet och saltet. Ta kastrullen från värmen och tillsätt allt mjöl på en gång. Rör kraftigt med en träslev så att allt blandas väl.
  3. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och rör 2-3 minuter tills smeten börjar släppa kanterna Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
  4. Tillsätt äggen, ETT I SÄNDER, och rör kraftigt med sleven tills äggen blandats in. Ta det försiktigt med sista ägget så att inte smeten blir för lös. Låt degen svalna innan du fortsätter bearbeta den.
  5. Spritsa ut degen till runda bollar ,lite toppiga, = petit choux, små runda bolar= profiteroller, små lite böjda längder= bananbakelser, eller stora kransar.
  6. Grädda i 225 grader
  7. Små bakelser ca 20 minuter. Kransar 30-35 minuter, de sista 10 minuterna av gräddningstiden bör temperaturen sänkas till 180-200 grader. Bakverken skall få en gyllenbrun färg och vara luftiga.
  8. OBS! Öppna inte ugnsluckan de första 15 minutrarna. För att få bakverken torra kan man mot slutet sticka hål i dem med en spetsig kniv och låta dem torka på eftervärme 10-15 minuter. profiteroller 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.