Dom här är värda sitt arbete. Skär av toppen och fyll med vaniljkräm o lite vispad grädde. Mums mums
Instruktioner
- Du måste vara mycket noga med måtten!
- Smält matfettet, tillsätt det kokande vattnet och saltet.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt allt mjöl på en gång.
Rör kraftigt med en träslev så att allt blandas väl.
- Ställ tillbaka kastrullen på spisen och rör 2-3 minuter tills smeten börjar släppa kanterna
Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
- Tillsätt äggen, ETT I SÄNDER, och rör kraftigt med sleven tills äggen blandats in. Ta det försiktigt med sista ägget så att inte smeten blir för lös.
Låt degen svalna innan du fortsätter bearbeta den.
- Spritsa ut degen till runda bollar ,lite toppiga, = petit choux,
små runda bolar= profiteroller,
små lite böjda längder= bananbakelser, eller stora kransar.
- Grädda i 225 grader
- Små bakelser ca 20 minuter.
Kransar 30-35 minuter, de sista 10 minuterna av gräddningstiden bör temperaturen sänkas till 180-200 grader.
Bakverken skall få en gyllenbrun färg och vara luftiga.
- OBS! Öppna inte ugnsluckan de första 15 minutrarna.
För att få bakverken torra kan man mot slutet sticka hål i dem med en spetsig kniv och låta dem torka på eftervärme 10-15 minuter. profiteroller 5 minuter.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar