Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brysselkål med ostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Brysselkål när den är som allra bäst! Fjärran från alla kraftiga kålrätter - prova den här enkla varianten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ta bort de yttersta bladen på den färska brysselkålen. Tina den djupfrysta kålen. Koka kålen, under lock, i grönsaksbuljongen tills den är nästan mjuk. Häll av spadet och spara det.
  2. Skala och hacka löken. Smält matfettet i en kastrull. Fräs löken genomskinlig under omrörning. Tillsätt brysselkålen och låt den fräsa med någon minut. Håll det varmt.
  3. Låt philadelphiaosten smälta ner i buljongen i en stor kastrull. Rör ut maizenamjölet i mjölken och red av ostbuljongen.
  4. Skölj persiljan, skaka den torr, nyp av bladen och hacka dem fint. Blanda ner lök- och brysselkålblandningen och persiljan i såsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt allt bli genomvarmt och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.