Brysselkål när den är som allra bäst! Fjärran från alla kraftiga kålrätter - prova den här enkla varianten.
Instruktioner
- Skölj och ta bort de yttersta bladen på den färska brysselkålen. Tina den djupfrysta kålen. Koka kålen, under lock, i grönsaksbuljongen tills den är nästan mjuk. Häll av spadet och spara det.
- Skala och hacka löken. Smält matfettet i en kastrull. Fräs löken genomskinlig under omrörning. Tillsätt brysselkålen och låt den fräsa med någon minut. Håll det varmt.
- Låt philadelphiaosten smälta ner i buljongen i en stor kastrull. Rör ut maizenamjölet i mjölken och red av ostbuljongen.
- Skölj persiljan, skaka den torr, nyp av bladen och hacka dem fint. Blanda ner lök- och brysselkålblandningen och persiljan i såsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt allt bli genomvarmt och servera genast.
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar