Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgurbullar med fyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Läckra bulgurbullar med köttfärsfyllning. En rätt som har allt i ett. Otroligt läckra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Fräs mycket finhackad lök i olja tills den blivit genomskinlig. Tillsätt 300 g köttfärs och fräs tillsammans 5 minuter på medelvärme under omrörning. Blanda ner mycket finhackad persilja, svartpeppar och salt. Fräs ytterligare 2 minuter. Ställ åt sidan.
  2. Rör ihop bulgur, 500 g köttfärs, salt och ägg i en separat skål. Tillsätt gradvis 5 dl ljummet vatten och knåda till en smetaktig konsistens, omkring 15 minuter. Tag valnötsstora stycken av smeten, trilla först bollar av smetstyckena i fuktad handflata. Tryck sedan in pekfingret i mitten och vrid bollen för att forma en grop.
  3. Fyll därefter med hjälp av en kaffesked gropen med den förberedda fyllningen. Tryck ihop öppningen med fingrarna. Notera att det kommer att bli bulgursmet över när fyllningen är slut.
  4. Tag stycken av den överblivna bulgursmeten och forma hasselnötsstora bullar utan fyllning. Smält undertiden smör i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och rör om till en jämn fördelning. Häll i 15 dl vatten och salta lätt, koka upp.
  5. Lägg mycket försiktigt bulgurbullarna i skyn, koka på medelvärme omkring 20 minuter. Lägg upp på tallrikar tillsammans med sky. Strö över svartpeppar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.