Läckra bulgurbullar med köttfärsfyllning.
En rätt som har allt i ett. Otroligt läckra.
Instruktioner
- Fyllning:
Fräs mycket finhackad lök i olja tills den blivit genomskinlig. Tillsätt 300 g köttfärs och fräs tillsammans 5 minuter på medelvärme under omrörning.
Blanda ner mycket finhackad persilja, svartpeppar och salt. Fräs ytterligare 2 minuter. Ställ åt sidan.
- Rör ihop bulgur, 500 g köttfärs, salt och ägg i en separat skål.
Tillsätt gradvis 5 dl ljummet vatten och knåda till en smetaktig konsistens, omkring 15 minuter.
Tag valnötsstora stycken av smeten, trilla först bollar av smetstyckena i fuktad handflata. Tryck sedan in pekfingret i mitten och vrid bollen för att forma en grop.
- Fyll därefter med hjälp av en kaffesked gropen med den förberedda fyllningen. Tryck ihop öppningen med fingrarna. Notera att det kommer att bli bulgursmet över när fyllningen är slut.
- Tag stycken av den överblivna bulgursmeten och forma hasselnötsstora bullar utan fyllning.
Smält undertiden smör i en kastrull.
Tillsätt tomatpuré och rör om till en jämn fördelning.
Häll i 15 dl vatten och salta lätt, koka upp.
- Lägg mycket försiktigt bulgurbullarna i skyn, koka på medelvärme omkring 20 minuter.
Lägg upp på tallrikar tillsammans med sky. Strö över svartpeppar och servera.
Publicerat den
21 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar