Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bulgursallad med granatäpple

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Granatäpple är ju proppat med antioxidanter och passar fint i matiga sallader, denna bulgursallad är ju en riktig vitaminkick och dessutom underbart god! Receptet är för två stora portioner, och kan lätt dubbleras om man önskar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp bulgur i vattnet med lite salt. Täck med lock, låt stå i ca 10-15 minuter på låg värme. Skär under tiden löken i tunna skivor, apelsinerna i hinnfria klyftor och avocadon i tärningar. Rensa granatäpplet: görs enklast i en skål vatten, under ytan - då slipper du få stänk av saften. Observera att det är de hela kärnorna som skall användas.
  2. Skär halloumin i tärningar och stek i lite olja tills de är gyllenbruna.
  3. Gör en dressing på lite olja, vitvinsvinäger, honung, dijonsenap, salt och peppar, och blanda ihop allt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Janetplanet 23 oktober 2011

    puss

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.