Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar med lemon curd och lakrits

 
Skriv ut

Annorlunda bullar med spännande lakrits/citronfyllning. Måste upplevas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tillsätt mjölet under knådning se upp så att du inte får för mycket mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i 10-12 minuter med matberedare eller degmaskin. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, ca 30 minuter.
  2. Förbered under tiden fyllningen. Riv skal och pressa saften från citronerna. Vispa ihop detta tillsammans med ägget och sockret i en tjockbottnad kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Vispa hela tiden. När krämen tjocknat klicka ner smöret och vispa ytterligare. Låt krämen svalna. Om det blir kräm över när du gjort bullarna så kan den läggas i en burk och sparas i kylen i några veckor.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 45 bitar. Rulla till bullar. Gör en fördjupning i varje bulle och spritsa ner fyllningen. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 50-60 minuter. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  4. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.