Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar med vaniljklick

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Bullen är kungen av fikabröd! Här fylls den med en frestande vaniljkräm. Tänk på att degen ska vara rätt lös, annars blir bullarna lätt torra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i den ljumma degvätskan. Blanda ner socker, salt, stött kardemumma och mjölmix. Arbeta degen ordentligt. Låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Lägg degen i en stor spritspåse och fördela ut i bullformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter utan bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Vaniljkräm: Dela vaniljstången mitt itu och skrapa ur fröna. Lägg i kastrullen tillsammans med mjölken och koka upp. Vispa socker, äggulor och majsstärkelse fluffigt, slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt under vispning tills det börjar tjockna. Häll över i en skål och tillsätt smöret skuret i tärningar.
  4. Fyll en spritspåse med vaniljkrämen. Tryck ett litet hål i varje bulle och spritsa ut en klick i varje bulle. Pensla bullarna med ägg och strö över lite kokosflingor eller pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.